04 augustus 2022

Suske en Wiske - De Verloren Joker

Er is al veel over verteld. Maar vanaf 23 november verschijnt het 10e deel uit de Blauwe reeks van Suske en Wiske 'De Verdwenen Joker". Het verhaal speelt zich af rond Expo 58, de wereldtentoonstelling waarvoor Brussel de pleisterplek was voor bezoekers van over de hele wereld. Het album is getekend door Dirk Stallaert, die in 2020 al De Sonometer, een oud project van Willy Vandersteen voor de befaamde Blauwe Reeks, heeft gepubliceerd op scenario van François Corteggiani. Daarvoor was hij jarenlang werkzaam als studiotekenaar van Suske en Wiske. Met De Sonometer werd de Blauwe Reeks voorgoed afgerond. De verdwenen joker zal ook verschijnen met een blauwe coverkleur, maar officieel is het een hommagealbum aan diezelfde Blauwe Reeks en krijgt het daarom een plaatsje in de reeks met albums van Gerben Valkema + Yann, Steven Dupré + ConzJean-Marc Krings + Zidrou en het album van Paul Geerts.

De Verdwenen Joker verschijnt op 23 november in verschillende uitvoeringen. Wij bieden het complete pakket aan:

  • Softcover
  • Hardcover + dossier
  • Luxe hardcover met linnen rug en prent
  • Super de luxe Fluwelen hardcover met prent
  • Groot formaat luxe album met 1 of 2 prent(en)

Maandag 14 april 1958. Lambik, Suske en Wiske wandelen blijgezind rond op de Heizelvlakte in Brussel. Vele prachtige paviljoenen kunnen nog een laatste likje verf gebruiken, hier en daar is er nog een extra spijker nodig, want over drie dagen zal de Expo ’58 officieel zijn deuren openen. Als journalist mag Lambik in avant-première de site bezoeken, om alvast sfeerindrukken aan de hoofdredactie te bezorgen, en zijn twee vrienden mogen hem vergezellen. Vooral Lambik is in de wolken want hij kreeg de opdracht om later die week de ravissante filmactrice June West te interviewen. Hij zweeft ook letterlijk want botst op een vreemde jongeman die duidelijk gehaast is. De vreemdeling vlucht weg,  achternagezeten door twee mannen, maar steekt nog vlug een kaartspel in het vestzakje van Lambik. Suske ontdekt dat er drie kaarten ontbreken. Diezelfde avond wordt het kaartspel gestolen. De drie ontbrekende kaarten worden de inzet van een spannend avontuur met Amerikaanse geheimagenten en Russische spionnen, een computernerd, een plichtsbewuste ambtenaar van het Ministerie, een filmdiva en de hypnotiseur Priem in hoofdrollen.

Deze set kunt u nu reserveren en betalen. Plaats dit item in de winkelwagen en betaal via de site. De complete set kost 339,99 maar u krijgt de softcover bij ons cadeau. Dus voor de complete set betaald u nu € 330,= 

Let op, er zit geen memberkorting op dit artikel ! Dus vul de code dan ook niet in. Het beste is dit item niet in combinatie met andere items te bestellen. Vermeld bij opmerkingen of u het pakket komt afhalen of dat het moet worden verzonden. 

Klik hier en bestel hier de set!