Vandersteen, Willy - Suske en Wiske - Originele pagina - De nerveuze Nerviërs (p.9) + luxe grootformaat album - (1963/2016)

€ 2.950,-
incl. BTW
Nog 1 op voorraad
Held: Suske en Wiske
Tekenaar: Willy Vandersteen
Scenarist: Willy Vandersteen
Reeks: Suske en Wiske
Deel: 51
Druk: 1e druk
Oplage: 55
Uitvoering: Luxe uitgave
Staat: Quasi nieuwstaat
Taal: Nederlands

Originele pagina gemaakt door Willy Vandersteen in 1963. Het betreft een originele pagina (p.9) uit het verhaal van Suske en Wiske "De nerveuze Nerviërs" Vlaamse Twee-Kleuren reeks uit 1963. De tekening is gemaakt in Oost Indische inkt. De potloodlijntjes zijn hier en daar nog te zien. 

Originele plaat Suske en Wiske door Willy Vandersteen. Plaat 9 uit het verhaal " De nerveuze Nerviërs " getekend in de periode 1963-1964.
Goede staat. Op deze pagina: Wie kan de verleiding van schuimend bier weerstaan ? Jerom !
De eerste Nederlandstalige editie van dit album, nummer 51 in de reeks, verscheen in 1964 in zwart en wit en een steunkleur. Jerom, Lambik, Sidonia en Suske en Wiske reizen dankzij de teletijdmachine van professor Barabas 2.000 jaar terug in de tijd en belanden bij de Oude Belgen en meer bepaald bij de Nerviërs die het aan de stok krijgen met een Romeins legioen. Jerom speelt een grote rol in dit verhaal en raakt ei zo na getrouwd. Het is meteen het eerste verhaal waarin onze helden Algemeen Beschaafd Nederlands spreken en waarin tante Sidonie van naam moet veranderen. Dit wordt vanaf de derde strook van deze pagina aan de lezers duidelijk gemaakt. 

De originele plaat zit vervat in een groot luxe-album in nieuwstaat, verschenen in 2016 op 100 genummerde exemplaren. De eerste 55 exemplaren bevatten elk een originele plaat van W. Vandersteen, met het overeenkomstig paginanummer. Nieuwstaat, hc, linnen rug, formaat 50 x 35 cm gesigneerd door Helena en Christiane Vandersteen. 

Formaat pagina: 31,5 x 42,5 cm. 

Het geheel wordt verzekerd verzonden. Afhalen in onze vernieuwde stripwinkel geniet de voorkeur.