Vandersteen, Willy - Suske en Wiske 40 - Originele pagina - De zingende zwammen + luxe grootformaat album - (1960)

€ 3.500,-
incl. BTW
Nog 1 op voorraad
Held: Suske en Wiske
Tekenaar: Willy Vandersteen
Scenarist: Willy Vandersteen
Reeks: Suske en Wiske
Deel: 40
Druk: 1e druk
Oplage: 55
Uitvoering: Luxe uitgave
Staat: Quasi nieuwstaat
Taal: Nederlands

Originele pagina gemaakt door Willy Vandersteen in 1960. Het betreft een originele pagina (p.39) uit het verhaal van Suske en Wiske "De Zingende Zwammen" Vlaamse Twee-Kleuren reeks uit 1960. De tekening is gemaakt in Oost Indische inkt. De potloodlijntjes zijn hier en daar nog te zien. 

Het verhaal gaat over kinderen die tijdens een bezoek aan de kermis opgeslokt en ontvoerd worden door vliegende paddenstoelvormige ballonnen. Suske en Wiske gaan op zoek. Het verhaal wordt opgeluisterd met knipogen naar de toen populaire Amerikaanse TV-serie Highway-patrol, het boven de Sovjet-Unie neergeschoten Amerikaanse spionagevliegtuig U-2, de Kongolese kwestie en de Britse formule-1 kampioen Sterling Moss. Willy Vandersteen promoot ook een nieuw spel dat pas in de handel was, het ‘Op Jerommeke’. Ook zeer leuk zijn de vele cameo’s van kleurrijke figuren uit oudere Suske en Wiske verhalen zoals Sus Antigoon, het Spaanse spook en de Zwarte Madam.

De originele plaat zit vervat in een groot luxe-album in nieuwstaat, verschenen in 2020 op 100 genummerde exemplaren. De eerste 55 exemplaren bevatten elk een originele plaat van W. Vandersteen, met het overeenkomstig paginanummer. Nieuwstaat, hc, linnen rug, formaat 50 x 35 cm gesigneerd door Helena en Christiane Vandersteen. 

Formaat pagina: 31,5 x 42,5 cm. 

Het geheel wordt verzekerd verzonden. Afhalen in onze vernieuwde stripwinkel geniet de voorkeur.