Nero integraal 10 - De Stallaert Jaren - hc - 1e druk - (2021)

€ 29,99
incl. BTW
Dit artikel is op voorraad
Held: Nero
Tekenaar: Marc Sleen - Dirk Stallaert
Reeks: Nero integraal - De Stallaert jaren
Deel: 10
Uitvoering: Hardcover
Staat: Nieuw
Taal: Nederlands

Toen in 1993 het Nero-album Barbarijse vijgen verscheen, stelde geestelijke vader Marc Sleen zijn nieuwe medewerker Dirk Stallaert voor aan zijn lezers. Tien jaar lang zou hij de avonturen van Nero in beeld brengen, terwijl Sleen zich toelegde op de scenario’s. Tot aan het einde van de reeks in 2002 zou Stallaert 42 Nero-verhalen tekenen, die nu door Matsuoka in een prachtige integrale worden verzameld.

Dit is de tiende en laatste integrale van Nero: De Stallaert Jaren. Speciaal voor deze bundel heeft Dirk Stallaert een kort verhaal getekend van vijf pagina's met een extra coverbeeld. Daarin vertelt hij over zijn (werk)relatie met Marc.

De laatste integrale bundelt de Nero-verhalen De Hemelse Vrede, De Bol van Timotheus en het afscheidsverhaal Zilveren Tranen. Een alweer lijvig dossier van Yves Kerremans en Noël Slangen, beiden Nero- én Sleen-kenners, sluit de reeks in schoonheid af. Daarin staat ook een interview met Dirk Stallaert opgenomen en alle korte Nero-verhaaltjes die Dirk voor diverse doeleinden tekende.