Macherot, Raymond - Kapitein Grijzebaard - halve originele pagina + extra schets (p.20) - gepubliceerd in weekblad Kuifje - (1956/57)

€ 1.100,-
incl. BTW
Nog 1 op voorraad
Held: Macherot - 'Kapitein Grijzebaard
Tekenaar: Macherot, Raymond
Scenarist: Macherot, Raymond
Reeks: Macherot - 'Kapitein Grijzebaard
Deel: 1
Staat: Zeer goede staat
Taal: Frans

Originele halve pagina van de strip "Kapitein Grijzebaard" welke is gemaakt door Raymond Macherot - de pagina stond in Tintin / Kuifje in 1955-1957. In 1960 werden de verhalen opgenomen in de Collectie Jong Europa deel 2 'Kapitein Grijzebaard". Met een bonus! Op de achterzijde van deze fraaie strook is de zelfde pagina in schets en veelal geïnkt. 

Formaat pagina is: 38x 27 cm. 

Raymond Macherot is een Belgische stripboekauteur.
Getint met een zeer persoonlijke poëzie, drukt het werk van Raymond Macherot, via dierlijke metaforen, een scherpe satire uit van de menselijke samenleving, in een 'ecologische' gemoedstoestand vóór de brief. Deze poëzie sluit echter een wreed realisme met betrekking tot de toestand van het dier, beheerst door het zoeken naar voedsel, niet uit. Het is een terugkerend thema in het werk van Macherot, dat vaak carnivoren bevat die graag andere personages willen verslinden, met name in de albums Les Croquillards, Le Furet gastronome of Chaminou et le Khrompire.