Onze winkel is weer geopend en u kunt weer langs komen om gezellig te winkelen. Wij vragen u rekening te houden met onze maatregelen rondom het coronavirus.

Black Squaw 1 - Night Hawk - hc - 1e druk - 2020

€ 16,95
incl. BTW
Nog 3 op voorraad
Held: Black Squaw
Tekenaar: Henriet, Alain
Scenarist: Yann (Yannick le Pennetier)
Reeks: Black Squaw
Deel: 1
Druk: 1e druk
Uitvoering: Hardcover
Staat: Nieuw
Taal: Nederlands

De jaren 1920. Verenigde Staten, tijdens de drooglegging. Bessie Coleman, een meisje met Cherokee en Afro-Amerikaanse roots, droomt al van kindsbeen af van vliegen. Haar als arme zwarte vrouw kun je de piloten school vergeten, en al helemaal in het Amerika van de Segregatie en de Ku Klux Klan. Maar Bessie is vastbesloten en besluit haar talent te gebruiken om naam te maken in de wereld van de georganiseerde misdaad onder de hoede van AI Capone.

Scarface is op zoek naar een piloot met lef om de verbinding met Saint-Pierre en Idiquelon te onderhouden. Dat Franse grondgebied voor de Canadese kust is de spil geworden van de alcoholsmokkel. De missies worden steeds gevaarlijker en Bessie moet uitkijken voor de geweren van de kustwacht en de stroppen van de sinistere kappendragers van de KKK.

De makers van Berentand schilderen het buitengewone Ieven van Bessie Coleman, de eerste zwarte pilote uit de geschiedenis. Aan de hand van haar wapenfeiten, met flashbacks naar haar kindertijd in het indianenreservaat van haar vader. Haar gedrevenheid om zelfs de moeilijkste obstakels te overwinnen maken van haar een universeel model van emancipatie en van de strijd tegen rassendiscriminatie.

Relevante artikelen